Bitcoin

Coronavirus har varit bra för Bitcoin: Grayscale Investor Study

Gråskala säger att intresset för Bitcoin bland investerare ökar. Och det hävdar att koronaviruspandemin har spelat en nyckelroll.

I korthet

  • Crypto asset manager Grayscale har nollställt den genomsnittliga Bitcoin-investeraren i sin senaste studie.
  • Gråskala sa att intresset bland investerare har ökat bland koronaviruspandemin.
  • Och intresset totalt sett är högre jämfört med förra året.

Grayscale, världens största kryptoförvaltare, publicerade idag en undersökning som visar att Amerikas Bitcoin-investerare är mer intresserade av Bitcoin än förra året, delvis uppmuntrat av koronaviruspandemin.

Undersökningen, som sammanfattar åsikterna från 1000 amerikanska investerare mellan 25 och 65 år, visade att den genomsnittliga Bitcoin-investeraren är högskoleutbildad, manlig och anställd och på den yngre sidan. Inga överraskningar där (som sagt, undersökningen räknade bara de med hushållsinkomster över $ 50.000).

Vidare, „Investerare som är intresserade av Bitcoin är också mer benägna att aktivt söka nya investeringsmöjligheter, beskriva deras risktolerans som“ aggressiva „, hålla investeringskonton hos flera företag och konsumera iväg finansiella nyheter“, fann Grayscale. Återigen, alla saker som borde chocka absolut ingen.

Men här är rynkor: det finns ett ökande intresse för Bitcoin bland dessa aggressiva, manliga, förvärvade risktagare.

Grayscale genomförde en liknande undersökning förra året. I år säger 9% fler respondenter att de är „bekanta“ med Bitcoin (62% jämfört med 53%), och att intresset ökar; 2020 visade 55% av respondenterna intresse för Bitcoin, jämfört med 36% förra året.

Av sina svarande som hade investerat i Bitcoin fann Grayscale att 63% av Bitcoin-investerare sa att koronaviruspandemin påverkade deras beslut att investera. 39% sa att pandemin gjorde Bitcoin mer tilltalande.

”Bitcoin verkar få fart när marknadsdeltagarna söker investeringar som kan fungera som säkra tillflyktsorter i en portfölj,” säger Grayscale.

Grayscale är en stor kryptoförvaltningsfond. Det säljer en finansiell produkt som heter Grayscale Bitcoin Trust. I sitt förtroende finns $ 6,1 miljarder dollar i Bitcoin, och Grayscale säljer vänliga offentliga aktier i förtroendet på USA-baserade OTC-skrivbord OTCQX. Aktierna säljs vanligtvis till en premie till Bitcoin.

Undersökningen visade att investerare i åldrarna 35-44, som Grayscale noterade har „redan navigerat i tre lågkonjunkturer och har sett traditionella defensiva instrument, såsom fastigheter, defensiva aktier och obligationer, förlorar sin överklagande som skydd mot nedgångar på marknaden“, ansåg att Bitcoin skulle vara en säker tillflyktsort. Fjärde gången är en charm.

Men det är de yngre generationerna som står för att ge mest värde till kryptoekonomin, fann rapporten. ”Det faktum att majoriteten av nuvarande och potentiella Bitcoin-investerare inte ens har nått sina bästa intjäningsår ännu, tillsammans med $ 68 biljoner dollar förmögenhetsöverföring som kommer att äga rum under de kommande 25 åren, avslöjar en potentiellt stor möjlighet för dem som ser möjligheten för långsiktig tillväxt i Bitcoin. ”

Få dem medan de är unga.