„Euroopan unioni haluaa laillistaa kryptovaluutan rahoitusvälineenä“

Euroopan unioni valmistelee uusia sääntöjä kryptovaluutan liikkeeseenlaskulle ja kaupankäynnille euroalueella. Tämä voidaan päätellä Coindeskin käsissä olevasta vuotaneesta asiakirjasta.

Spoileri: salausvaluutat kuuluvat sateenvarjoon „rahoitusväline“. Tämä on myös osakkeiden, joukkovelkakirjojen tai johdannaisten virallinen nimi.

Kuitenkin myös vaihtoehtoiset kiinteistö– tai jalometallisijoitukset kuuluivat tämän määritelmän piiriin.

Osta 1000 euron arvoinen Bitcoin ilman provisiota? Aloita Bitvavossa
Euroopan unioni ja kryptovaluutat
Ehdotettu, se on konseptisuunnitelma, joten se voidaan silti tehdä kaikkiin suuntiin. Lisäksi asianosaiset eivät odota näiden sääntöjen vahvistavan lailla ennen vuotta 2022.

168 sivun asiakirja (PDF) on nimeltään Markets in Crypto-Assets (MiCA), ja sen tarkoituksena on tarjota toimialalle enemmän varmuutta tämän omaisuusluokan oikeudellisesta asemasta.

Joka tapauksessa lähestymistapa on: tätä laajaa omaisuusluokkaa sitoo samat säännöt kuin muita „rahoitusinstrumentteja“, kuten arvopapereita tai hyödykkeitä. Sen on oltava myös voimassa olevan lainsäädännön mukainen. Mikä on rahoitusmarkkinadirektiivi (MiFID) Euroopassa.

Tästä voidaan päätellä, että kun se on syötetty, sillä voi olla merkittäviä seurauksia projekteille tai yrityksille, jotka laskevat liikkeeseen salakolikkoa, rahaketta tai stablecoinia. Mutta välittäjien, pörssien, rahastojen tai neuvonantajien on myös otettava huomioon ylimääräiset säännöt.

Se vastaa suurelta osin sitä, mitä Financial Action Task Force (FATF) kutsuu virtuaalisen omaisuuden palveluntarjoajaksi (VASP).

Ei Bitcoinia

Poliittiset päättäjät ottavat laajan määritelmän kryptovaluutasta: kryptovaluutta, turvakoodit, vakiomallit, kaikki kuuluu tuon sateenvarjon alle.

Mutta sovellettavat säännöt voivat vaihdella salaustyypin mukaan, niin paljon on selvää.

Eurooppa haluaa erityisesti laillistaa vakiomallit, jotka ne määrittelevät „omaisuuteen viitatuksi tunnukseksi“ tai „sähköisen rahan tunnukseksi“.

Siân Jones, XReg Consultingin vanhempi kumppani, kertoo,

„Stablecoin, joka perustuu fiat-valuutan, kullan tai muun krypto-valuutan koriin, voidaan luokitella omaisuuden viitetunnukseksi.

Mutta valuuttaa, joka voidaan ilmaista erilaisina fiat-valuuttoina, pidetään sähköisenä rahana. Esimerkki tästä on Vaakojen uusin versio. Tämä kuuluu nykyisen sähköistä rahaa koskevan lainsäädännön piiriin. Mutta omaisuuseriin viitatut tunnukset sitovat ylimääräisiä sääntöjä. “

Stablecoins

Suunnitelmaluonnos on kourallisen Euroopan valtiovarainministereiden toiveiden mukainen laatia uudet säännöt vakiomalleille mahdollisimman pian. Ministeri Wopke Hoekstra (CDA) myös puolustaa tätä.

Stablecoin korvaa pääasiassa Yhdysvaltain dollaria Bitcoin-markkinoilla. Alan suurin on Tether (USDT). Markkinoilla on yli 10 miljardia USDT. Ilmeisesti viranomaiset haluavat kohdistaa USDT: n.

Binancen kaltainen pörssi perustuu osittain BTC-USDT-kaupankäyntipariin, joka on markkinoiden suosituin.

Kaikkien mielestä ei ole uskottavaa, että EU haluaa myös stimuloida innovaatioita tällä tavalla.

„Monet kyseenalaistavat sen“, sanoi Jones ja viittasi muun muassa hajautetun rahoituksen nousuun. Lightning Network, Bitcoinin alin kerros nopeaa maksua varten, voidaan myös luokitella tähän.

Bitcoin

On huomattavaa, että dokumentissa ei ole sanaa „bitcoin“, joka on kuitenkin markkinoiden suurin salausvaluutta.

Mutta myös Bitcoinin ympärillä olevaan ekosysteemiin voivat vaikuttaa uudet säännöt, ei itse Bitcoin. Tällä tekniikalla ei ole oikeushenkilöä, yhteyspistettä tai toimistoa.

Tämä erottaa BTC: n kaikista muista projekteista, joiden takana on keskitetty yritys, säätiö tai projektitiimi.

Hyvä tietää lisää: suunnitelmaa ei vahvisteta eurooppalaisissa laeissa ennen vuotta 2022. Koska sääntö koskee eurooppalaista lainsäädäntöä, sääntöjä sovelletaan suoraan ilman kansallista täytäntöönpanoa.